POLITYKA PRYWATNOŚCI I PLIKÓW COOKIES

 

FORMULARZ KONTAKTOWY

Administratorem Twoich danych osobowych jest WOJCIECH LENIARTEK prowadzący działalność gospodarczą pod firmą WOJCIECH LENIARTEK P.H.U. FULLINSTAL, ul. Pisary 16, 32-050 Skawina, NIP 9441538785,

Cele i podstawy przetwarzania

Przetwarzamy podane przez Ciebie w formularzu kontaktowym dane  w celu realizacji obsługi zgłoszenia z pośrednictwem formularza kontaktowego, na podstawie Twojej dobrowolnej zgody (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Twoje dane są również przetwarzane w celu dochodzenia lub obrony przed roszczeniami co stanowi prawnie uzasadniony interes Administratora (podstawa art. 6 ust. 1 lit. f RODO) polegający na dochodzeniu i obronie przed roszczeniami.

Odbiorcy danych

Administrator danych może udostępniać Twoje dane podmiotom z nim współpracującym, np. firmie IT, firmie serwisowej sprzętu. Administrator udostępni również Twoje dane sytuacji, kiedy będzie to konieczne z uwagi na ciążący na nim obowiązek.

Przekazywanie danych do państw trzecich lub organizacji międzynarodowych

Nie przekazujemy Twoich danych poza teren UE oraz  Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Okres przechowywania danych

Twoje dane będziemy przetwarzać do czasu wycofania przez Ciebie zgody bądź realizacji obsługi niniejszego zgłoszenia w zależności, które zdarzenie nastąpi wcześniej, a następnie maksymalnie przez okres niezbędny do dochodzenia i obrony przed roszczeniami.

Twoje prawa:

Informujemy, że przysługuje Ci:

  1. prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii
  2. prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych
  3. prawo do usunięcia danych
  4. ograniczenia przetwarzania danych
  5. prawo do przenoszenia danych
  6. prawo do zgłoszenia sprzeciwu wobec przetwarzania,
  7. prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych

W każdej chwili masz prawo cofnąć zgodę na przetwarzanie tych danych osobowych, które przetwarzamy na podstawie Twojej zgody. Cofnięcie zgody nie będzie wpływać na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej wycofaniem.

W przypadku chęci realizacji powyższych praw, prosimy o kontakt drogą elektroniczną, pocztą tradycyjną bądź osobiście z wykorzystaniem następujących danych:

WOJCIECH LENIARTEK prowadzący działalność gospodarczą pod firmą WOJCIECH LENIARTEK P.H.U. FULLINSTAL, ul. Pisary 16, 32-050 Skawina,

e-mail: wojciech.leniartek@fullinstal.pl

(od poniedziałku do piątku w godz. 7:00-18:00).

Przysługuje Ci również prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego czyli Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uważasz, że przetwarzamy Twoje dane niezgodnie z prawem.  

Informacja o wymogu/dobrowolności podania danych osobowych

Podanie danych wskazanych w formularzu kontaktowym jest dobrowolne, jednak konieczne do realizacji obsługi niniejszego zgłoszenia.

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji

Nie podejmujemy wobec Ciebie decyzji w sposób zautomatyzowany oraz nie podlegasz procesowi profilowania.

 

PLIKI COOKIES

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić jak najlepsze doświadczenia związane z korzystaniem z niej.

Plik cookie to niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer i zapisywane na urządzeniu osoby odwiedzającej nasz Serwis (zazwyczaj na twardym dysku komputera lub w urządzeniu mobilnym). Przechowuje się w nim informacje, których Serwis może potrzebować, aby dostosować się do sposobów korzystania z niego przez osobę odwiedzającą i aby zbierać dane statystyczne dotyczące Serwisu.

Zgoda na wykorzystanie plików cookies

Zapisywanie plików cookies na urządzeniach końcowych Użytkowników zależy wyłącznie od jego woli. Oznacza to, że kiedy wyrazisz zgodę na zapisywanie plików cookies, pliki te mogą być czasowo przechowywane w przeznaczonej do tego przestrzeni oraz odczytane przez ich dostawcę. Realizacja poniższych celów jest także uzasadniona prawnie uzasadnionym interesem Administratora polegającym na zapewnieniu dostępu do Serwisu oraz świadczenia usług na jak najwyższym poziomie.

W jakim celu używamy plików Cookies?

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

  1. zapewnienia dostępu do serwisu,
  2. dostosowania strony do preferencji Użytkownika,
  3. zapewniania dostępu do funkcjonalności strony, np. formularza kontaktowego, wskazania siedziby przedsiębiorstwa na mapie.

 

Google Maps

Na stronie internetowej udostępniamy Ci mapę, na której wskazujemy naszą siedzibę. Takie działanie jest możliwe na podstawie Twojej dobrowolnej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). W celu udostępniania Ci mapy korzystamy z usług Google Maps firmy Google Inc., 1600 AmphitheatreParkway, MountainView, CA 94043, USA (dalej: „Google”). W związku z tym Google rejestruje informacje dotyczące urządzeń, dane protokołów włącznie z adresem IP i informacje dotyczące lokalizacji.

Zebrane w ten sposób dane osobowe są przesyłane na serwer Google, który znajduje się w USA, a następnie tam zapisywane. Google przestrzega jest zarejestrowana w programie „US PrivacyShield”, czym zobowiązało się do przestrzegania zasad ochrony danych osobowych obowiązujących w Unii Europejskiej.

Google wykorzystuje dane osobowe, aby ocenić sposób korzystania ze strony internetowej, tworzyć raporty o aktywności internetowej oraz aby świadczyć dodatkowe usługi powiązane z korzystaniem ze strony internetowej i z Internetu w celach badań rynkowych i dla uzależnionego od zapotrzebowania skonfigurowania tych stron internetowych. Te informacje mogą być w związku z wynikłą potrzebą przekazywane osobom trzecim, ale tylko w przypadku jeżeli podmioty te dokonują przetwarzania danych na zlecenie Google bądź jest to wymóg ustawowy.  

Dezaktywując JavaScript w używanej przez Państwa przeglądarce, mogą Państwo uniemożliwić transfer danych z Google Maps do serwerów Google. Takie działanie będzie się jednak wiązało z uniemożliwieniem Państwu korzystania z widoku mapy.

Dodatkowe informacje dotyczące ochrony danych, które zbierane są w związku z korzystaniem z Google Maps mogą Państwo znaleźć w oświadczeniu o ochronie danych Google.

Zmiana ustawień dotyczących cookies

Co do zasady przeglądarki internetowe, a także inne oprogramowania zainstalowane na komputerze lub innym urządzeniu, które zostało podłączone do sieci – domyślnie pozwalają na umieszczanie plików cookies na takim urządzeniu. W konsekwencji umożliwiają zbieranie informacji o osobach odwiedzających Serwis. Jednak dzięki zmianie ustawień przeglądarki internetowej zgoda wyrażona na korzystanie z technologii cookies może w każdym momencie zostać przez Użytkownika Serwisu zmodyfikowana lub odwołana. Oznacza to, że Użytkownik Serwisu może np. częściowo ograniczyć zapisywanie plików Cookies na jego urządzeniu lub całkowicie wyłączyć taką możliwość. Administrator informuje jednak, iż ograniczenie lub uniemożliwienie stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie Sklepu

Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej oraz na poniższych stronach:

Inne

Strona internetowa  może zawierać odnośniki do innych stron internetowych. Nie ponosimy odpowiedzialności za obowiązujące na tych stronach zasady przestrzegania polityki prywatności. Zalecamy zapoznania się z polityką prywatności tych stron po wejściu na nie.